změnit jazyk cz změnit jazyk sk

Termoprádlo na léto

Jaké volit termoprádlo na léto? Proč nestačí bavlněné tričko? To vše se dočtete v tomto tématu. Vhodné termo na turistiku, kolo a jiné aktivní sporty.

Termoprádlo na léto?

  • Funkční prádlo neabsorbuje vodu a pot se tak může rychleji odpařovat. Díky této vlastnosti se ochlazuje povrch kůže, nedochází k přehřátí organismu a redukuje se vnější teplota kůže.  Jemnost struktury nám zase zajistí příjemný pocit při sportu i běžném nošení.

Proč nestačí bavlněné triko?

  • Při používání klasického bavlněného prádla nedochází k odvodu potu, protože bavlna na sebe váže vodu a nepustí ji do další vrstvy nebo do ovzduší. Zadržuje tedy pot na pokožce a pokožka nemůže dýchat. Bavlna tedy není příliš vhodná.
  • Při používání klasického bavlněného prádla nasaje textilie pot a přeruší se cirkulace vzduchu, která je důležitá pro dýchání pokožky a stabilizaci tělesné teploty. Prádlo se přilepí na tělo, cítíme se nepříjemně. Konečným důsledkem může být přehřátí nebo podchlazení těla a výrazně nižší výkonnost.
  • Bavlněné triko má volný střih a nepřiléhá k tělu, což není při aktivitě pohodlné.

     

Vhodný materiál na léto?

Pokud je pro vás pohodlí při sportovní aktivitě na prvním místě, je vám už nyní jasné, že s bavlnou si nevystačíte a budete potřebovat termoprádlo z kvalitního materiálu. Vhodnými materiály na léto jsou Coolmax®  a Ultralight.

Oba materiály můžete nosit v létě, ovšem díky svým vlastnostem je každý vhodnější k jinému druhy aktivity. Ultralight je jemnější a vzdušnější než Coolmax, a proto se v něm budete dobře cítit při fitness aktivitách v tělocvičně, posilovně nebo při horkých letních dnech na slunci. Coolmax oceníte při turistice či jízdě na kole nebo na bruslích a při lehkém ochlazení, způsobeném třeba větrem nebo stínem, se v něm nebudete třást zimou.

 

  • Coolmax® je polyesterové čtyřlaločné vlákno, které má zvýšenou plochu povrchu a díky tomu dokáže lépe transportovat vlhkost pryč od pokožky. Navíc není náchylný k přijímání pachů a plísní, což je jeho velká přednost. Je vhodný na kolo, brusle, turistiku, outdoor aktivity i volný čas.Coolmax vlákno

 

  • Ultralight je polyesterové vlákno. Díky vnější struktuře je materiál vzdušný a kůže je lépe odvětrávána. Tato vlastnost je způsobena speciálním tkaním. Za pomocí mikrovláken je v pletenině více povrchových ploch a mezivlákenných prostor pro odvod potu. Tento materiál není náchylný k  příjmání pachů a plísní. Je vhodný na sportovní a outdoorové aktivity při vysokých teplotách, fitness i volný čas.

Ultralight vlákno

 

 

Termoprádlo na léto - 942107 - Jaro/ Léto

Jaro/ Léto

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace