změnit jazyk cz změnit jazyk sk

Psali o nás

Libor Macek: Opravdu vím, co prodávám

Libor Macek: Opravdu vím, co prodávám

Pokud jste vášniví sportovci a stále hledáte to správné oblečení pro vaše aktivity, navštivte e-shop metermo.cz. Jeho zakladatel nechce jen prodávat funkční oblečení, ale je připravený svým zákazníkům poskytnout jakékoliv informace a s výběrem vhodného termoprádla nebo třeba sportovní bundy poradit.
 
Jak dlouho funguje váš e-shop? 
Můj e-shop vznikl společně se značkou MeTermo. Prodávat jsem začal v červenci roku 2013.
 
Proč jste se rozhodl založit e-shop se sportovním oblečením?
E-shop a značku jsem se rozhodl založit hlavně proto, že se mi nelíbila současná situace na trhu. V internetových obchodech, ale často i v těch kamenných, jsou zaměstnanci, kteří nevědí, co vlastně prodávají. Nemají s prodávaným oblečením zkušenosti a zákazníkovi pak nedokážou poradit. Já se snažím zákazníkům odpovědět na všechny dotazy. Veškeré materiály, použité na výrobu mého sportovního oblečení, jsem totiž osobně vyzkoušel společně se sportovci z různých odvětví a vybral jen ty nejlepší.
 
Měl jste na začátku svého podnikání jasnou vizi, jak by měly vaše produkty vypadat? Musel jste z některých požadavků ustoupit?
Ano, už před založením značky MeTermo jsem měl jasno v tom, jaké produkty chci lidem nabízet. Některé věci jsem sice musel přehodnotit, ale hlavní vize se stále držím, bez ní bych nemohl podnikat. V e-shopu nabízím pouze kvalitní sportovní a funkční oblečení, ušité v České republice. To vše za přijatelnou cenu. Důležitá pro mě byla také celková orientace v e-shopu během nákupu. Zákazník přesně ví, jestli se nachází v zimním či letním sortimentu. Také mám u každého výrobku srozumitelně napsáno, jaké má daný materiál vlastnosti a jaké je jeho využití. 
 
 
Máte tedy své motto?
Pochopitelně. A je velmi jednoduché: Nabízet garantovanou kvalitu materiálů a ctít tradici českého výrobku.
 
Kam by vaše podnikání mělo směřovat? Jaké máte plány do budoucna?
Chystám můj e-shop propojit s blogem, na němž by zákazníci našli dostatek informací a rad týkajících se sportovního oblečení, odpovědi na časté otázky a články ze světa sportu. Také chci víc zapracovat na celkové propagaci a zaměřit se na sociální sítě. Tímto poskytnu zákazníkům další komunikační nástroj. Je stále na čem pracovat.
 
V čem vidíte největší potenciál svého e-shopu? V čem je výjimečný?
Velkou výhodu vidím právě v menším sortimentu. Ve výrobě se soustředím pouze na to, čemu rozumím. Nechci prodávat batohy, boty apod. Díky menšímu sortimentu můžu nabízet sportovní oblečení vysoké kvality. Zákazníky také těší možnost individuální úpravy oblečení. A díky mojí spolupráci s českou firmou NUTREND mohou zákazníci spojit nákup sportovního oblečení se sportovní výživou za příznivé ceny.
 
Když se teď na své snažení podíváte s odstupem času, pustil byste se do podnikání znovu?
Určitě ano, i když začátky nebyly lehké. Hlavně doba před vyřízením všech formalit byla nekonečná – běhání po úřadech, spuštění finální verze e-shopu. Všechno trvalo moc dlouho. Ale teď mě těší, že dostávám spoustu pozitivních reakcí od zákazníků. A pokud se spokojení zákazníci vrací, znamená to, že to co dělám, má smysl a dělám to dobře.
 
Čím se liší vaše sportovní oblečení od ostatní nabídky na trhu?
Nevím, zda se něčím výrazně liší, ovšem s jistotou si dovolím tvrdit, že nabízím v daných kategoriích to nejlepší na trhu. Nevydal jsem se cestou levného a nekvalitního zboží. Nabízím pouze certifikované materiály, které musí vyhovovat mým požadavkům a kritériím. Přitom se snažím stále udržet rozumnou cenu.
 
Narazil jste na materiál, který by vám jako prodejci nevyhovoval?
Ano, mám menší negativní zkušenost. Od jedné firmy mi byly nabídnuty materiály za velmi příznivé ceny. Bohužel nižší cena srazila kvalitu.
 
Kdo patří mezi vaše zákazníky? 
Většina lidí po zhlédnutí e-shopu usoudí, že je určen pouze pro sportovce. Rozhodně to tak není! Spousta zákazníků využívá naše oblečení i na běžné nošení. Kladné ohlasy mám na Softshellové bundy a teď s příchodem chladnějších dnů si zákazníci chválí i spodky z materiálu Thermolite. Nosí je například pod riflovými kalhoty a je jim tak teplo. Ale primárně je e-shop orientovaný na lidi, co hledají sportovní oblečení, to je pochopitelné.
 
Je možné si vaše výrobky převzít i osobně?
Ano, veškeré zboží z e-shopu, pokud je skladem, je možné po předchozí domluvě převzít na naší adrese v Kelči. Jednám také o výdejních místech v jiných městech.


Více zde: http://www.meziricsko.net/products/libor-macek-vim-co-prodavam/

Psali o nás - 941981 -

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace