změnit jazyk cz změnit jazyk sk

Merino: Proč ho milovat?

Přírodní materiál s úžasnými vlastnostmi - to je vlna merino. Kvalitní termoprádlo z merino vlny, které nás dokonale ochrání před vlhkem a zimou, můžeme nosit díky ovcím pasoucím se v drsných přírodních podmínkách. Tyto horské ovce původem ze Španělska se postupně rozšířili do celého světa. V současné době patří mezi největší producenty merino vlny Nový Zéland a Austrálie.

Termoprádlo z merino vlny oceníte zejména díy jeho skvělé prodyšnosti. Navíc je termoprádlo na těle velmi příjemné. A není se čemu divit, protože merino vlna patří k nejjemnějším a nejměkčím vlnám. Vlákno je opravdu tenké, dokonce tenčí než lidský vlas. Můžete tak lehce získat dojem, že na sobě nic nemáte a přitom jste v suchu a teple.

O skvělých vlastnostech merino vlny se můžete přesvědčit na vlastní kůži. Stačí si některý kousek pořídit v e-shopu MeTermo. Funkční prádlo značky MeTermo, vám při správné péči bude dlouho sloužit. 

Proč si merino zamilujete?

  • MÁ SAMOČISTÍCÍ EFEKT - Díky struktuře vlněného vlákna (členitá, vřetenovitá struktura, kdy je vnějšek krytý šupinami) je merino považováno za tzv. samočistící. Není nutné výrobky z něj po každém nošení prát, většinou stačí jen vymáchat lehce ve vodě nebo vyvěsit do prostoru a nechat “vyvětrat”.

  • JE ANTIBAKTERIÁLNÍ - Bakteriím, které se tak rády množí v syntetických nebo bavlněných materiálech se ve vlně merino příliš nedaří. Oblečení tak nebude nepříjemně cítit ani po větší fyzické námaze nebo dlouhodobém nošení. 

  • JE PRODYŠNÉ - Merino je přírodní materiál a každé jeho vlákno dýchá samostatně skrze vlastní strukturu.

  • MÁ VODOODPUDIVOU VLASTNOST - Voda po merinu spíše stéká, než aby se do jím protékala. A to díky obsahu lanolinu, který zajišťuje částečnou nepromokavost. Pokud chcete, aby se tato vlastnost vydržela výrobkům z merina co nejdéle, určitě používejte speciální prací prostředky na vlnu.

  • HŘEJE, I KDYŽ JE VLHKÉ - V případě merina se molekuly výparů odvádí pryč od těla, oblečení tak zůstává nadále prodyšné a nestudí.

  • JE JEMNÉ - I když se jedná o vlnu, jsou výrobky z merina díky tenkému vláknu na těle velmi příjemné.

  • MÁ VYSOKOU UV OCHRANU - Sluneční faktor merino vlny je přirozený, minimum UPF = 25.

 funkční oblečení z merino vlny

 

Údržba merino vlny

Díky vrstvě mazu se nečistoty do merino vlny vstřebávají velmi obtížně. Případnou špínu a skvrny tak lze jednoduše odstranit. Je ale nutné vždy používat speciální a kvalitní prací prostředky. Jelikož je vlna 100 % přírodní produkt, je dobré používat prací prostředek s neutrálním pH

Použít můžete přírodní prací prostředek BioWash z mýdlových ořechů - více se o něm dozvíte zde. Rozhodně na merino nepoužívete aviváž, jemná vlněná vlákna by se mohla zanést a oblečení by velmi rychle ztratilo své vlastnosti. 
  

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace